Allmänna villkor

Köpvillkor

Våra köpvillkor tillämpas då annan svensk lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen, mer information om dessa lagar finns på Konsumentverkets hemsida.

Leverans och fraktkostnad

Alla beställningar behandlas och levereras vanligtvis inom 1-3 vardagar. Heppy skickar alla varor fraktfritt om man handlar för minst 500 kr, i annat fall är är frakten 39 kr. Vi levererar endast inom Sverige och vanligtvis genom Postnord om vi inte av något skäl anser att ett annat fraktbolag för tillfället skulle passa bättre. Ingen administrativ kostnad tillkommer.

Beställning

För beställare som är under 18 år så måste målsmans tillstånd erhållas före köpet kan genomföras. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt medför att Heppy lider ekonomisk skada polisanmäls. Vi försöker lämna så korrekt information om varje vara som det är möjligt men friskriver oss från tryckfel, fel i information och specifikation på alla produkter i sortimentet. All bildinformation skall ses som illustrationer och det kan inte garanteras att varans exakta utseende återges.

Betalning

Vi använder Klarna Checkout som betallösning. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig. Om kredit inte beviljas går det att välja ett annat betalningssätt som kortbetalning eller Klarna Direkt.

Fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos klarna.se. För information om din betalning kontakta Klarnas kundservice. Det går även att se fakturor och dess betalstatus på klarna.se under Mina sidor.

Avbeställning

I de fall när kunden anser att leveransen dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar varan är det kundens ansvar att den avbeställs. Avbeställning efter det att beställningen blivit skickad är ej möjlig och kunden är då skyldig att motta varan. Avbeställningen är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från Heppy via e-post.

Reklamationsvillkor och returer

Kunden bör kontrollera leveransen vid ankomst för att verifiera att den är riktig och felfri. Vid reklamation ska kunden kontakta Heppy via vårt kontaktformulär. Där ska ordernummer samt orsak till reklamationen uppges. Vid reklamation av vara ska kunden begära ett returnummer som sedan är giltigt i 14 dagar.

Returförsändelsen ska tydligt märkas med detta returnummer. Kunden bör skriva erhållet returnummer på paketlappen så att originalförpackningen ej skadas. Defekta produkter som returneras till Heppy bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten packas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen, vilket innebär att kunden har rätt att få frakten betald vid ett giltigt returärende till exempel om varan är skadad eller att fel vara har blivit skickad. I de fall returanledningen är reklamation och då fel ej kan påvisas utgår en avgift om 200 kr + moms + frakt tur och retur. Försändelser som saknar returnummer återsänds till kunden och fraktkostnaden debiteras.

14 dagars ångerrätt

Privatkonsumenter har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Ångerrätten gäller enligt distansavtalslagen endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i oförändrat skick. Varan får ej vara använd. Vill konsumenten utnyttja sin ångerrätt skall denna kontakta Heppy för erhållande av ett returnummer. Returfrakten bekostas av konsumenten.

Outlöst försändelse

För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till Heppy, debiteras en avgift om 250 kr + moms för att täcka kostnader för frakt och administration.

Personuppgifter

Heppy lämnar aldrig ut dina personuppgifter vidare till tredje part men kan använda uppgifterna för att skicka reklam till dig som handlat i butiken. Du som kund har alltid rätt att avsäga dig sådana utskick och bli borttagen ur vår kunddatabas.

Äganderättsförbehåll och ansvar för fel

Alla varor förblir Heppy egendom tills dess full betalning erlagts. Heppy bär inget direkt eller indirekt ansvar för leveransförseningar, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Heppys kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Heppy befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt

Heppy förbehåller sig rätten att ändra all information, priser, specifikationer och produkterbjudanden utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att produkten utgått har Heppy rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp. Detta kan utföras när som helst under affärens gång då felaktighet upptäcks. Orsaken till fel redovisas till kunden i samband med köpets hävande. Heppy ska också meddela kunden om ersättning eller om likvärdig produkt finns tillgänglig.


Personuppgifter

Heppy ansvarar för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss såsom namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress. Dina personuppgifter används för att kunna administrera dina inköp och e-postutskick om du tackat ja till det.

Vi analyserar uppgifter kring dina inköp och aktivitet på vår hemsida och på sociala nätverk. Vi kommer till exempel använda dina personuppgifter för att via verktyg som Google Analytics analysera de annonser och erbjudanden som du ser utifrån information dina tidigare besök på vår hemsida. Vidare kan vi och Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google") komma att använda dina personuppgifter för att utvärdera ditt användande av vår sajt och för tjänster i anslutning till webbplatsaktiviteter och internetanvändande.

Då vi använder oss av Google Analytics kommer dina personuppgifter även lämnas ut till Google dina personuppgifter kan att lagras på Googles servrar. Dina personuppgifter kan därför hanteras på en server som är placerad i ett annat land än där du bor. Google kan även komma att lämna dina personuppgifter till tredje part i det fall det krävs enligt lag eller när sådan tredje part behandlar informationen på uppdrag av Google. Din IP-adress sammankopplas inte med några andra personuppgifter som Google kan ha lagrat om dig.

Det är frivilligt att lämna personuppgifter. Om du inte vill att dina personuppgifter ska användas för direktmarknadsföring kontakta oss och meddela oss detta. Du har som kund rätt att efter skriftlig begäran till oss få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.